Anem a l'Auditori de Torrent

15 de de novembre de 2018, 21:00

La flauta màgica de Mozart és una de les composicions més enigmàtiques i fascinants del repertori operístic. Una síntesi de la varietat de gèneres musicoteatrals (oratori, lirisme italià, òpera bufa, tradició folklòrica alemanya, vodevil...) unida magistralment en un conte de fades, amb dos lectures possibles: la més infantil, el triomf del bé sobre el mal i la més profunda, el camí cap a la il·luminació, cap al coneixement.

Òpera en dos actes de W. A. Mozart
Llibret en alemany d’Emmanuel Schikaneder
Versió original en alemany amb sobretitulació en castellà
Direcció musical: Martin Mázik
Direcció d’escena: Roberta Mattelli
Escenografia: Alfredo Troisi
Solistes, cor i orquestra de la Companyia Lírica ÓPERA 2001

 

Sopar i festa de Nadal

Sopar i festa de Nadal

Divendres, 16 desembre, 9’30 nit

RestaurantCasa El Chesús

C/ Gomez Ferrer, 104

Preus:Socis - Alumnes 13 €;

Acompanyants/Nosocis 20 €

Tiquets enconsergeria fins el 14 de desembre

Servei gratuït d'autobús:

- A les 9:15 nit,en l’estació de metro Torrent - Avinguda i enfront de Plaça Moralets.

- A l’1:30 de la matinada: tornada als mateixos llocs.

Cicle d’Orgue i música de Cambra

Cicle d’Orgue i música de Cambra

Cada diumenge entre el 27 de novembre i el 20 d’abril, a les 12 hores,a l’església de la Companyia de Jesús (darrere dela Llotja de la Seda)concerts de 50 minuts de durada amb un dels orgues més importants de la Corona d’Aragó.

El dissabte 26 de novembre, a les 11,30 hores, concert d’orgue al Palau de la Música de València.

L’entrada a aquesta mena de concerts, és totalment gratuïta.

L’EPA de Torrent té previst assistir un bon grapat de dies. Les eixides des de Torrent seran des de la parada Metro Torrent, una hora abans del concert.

LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES, DE LA REALITAT A LA PERCEPCIÓ

Sumant-se a les milers d’iniciatives amb motiu del Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra la dona, que es celebra el proper 25 de novembre, l’Escola d’Adults de Torrent  va organitzar el passat dilluns dia 21 de novembre  una xerrada amb la participació de l’activista feminista Neus Debón i exprofesora del nostre centre durant molts anys.

Neus, després de presentar les aclaparadores xifres de la violència de gènere al País Valencià, a Espanya i al món, va anat desgranant les raons de la seua existència. No només de la violència que acaba en assassinat, sinó de totes aquelles violències més subtils, tan presents en la vida quotidiana i que tan sovint passen desapercebudes. La violència de gènere no és ni molt menys, malauradament, una prioritat de la societat, va concloure la ponent. Finalment, Neus Debón, va detallar les múltiples formes de combatre aquesta violència, de manera especial mitjançant l’educació a tots els nivells.

Una poma distinta: “Esperiega” del Racó d’Ademús

Una poma distinta

La varietat “Esperiega” es conrea a l’illa interior del Racó d’Ademús

A causa de les característiques climatològiques de la comarca del Racó d'Ademús, es conreen unes pomesde qualitat que aporten una dolçor i una aroma únics, la Esperiega una varietat autòctona que només es desenvolupa i es pot conrear al Racó d'Ademús.

La Esperiega és una pomade polpa molt dura, ensucrada i per això "més bona de menjar", de bona presència i que no necessita càmera per mantenir-se.

D'aquesta forma la seua recol·lecció comença a mitjans d'octubre i es poden mantenir per si mateixes, fins a abril o maig. Després de la recol·lecció, la poma ha de romandre uns 20 o 30 dies a casa per transformar-se i així el seu color vermell es fa més viu i el verd es transforma en groc.

La Esperiega és la varietat que en altres llocs es coneix com les "pomes gelades", ja que el sucre que conté es cristal·litza i dóna una sensació de ser gel.

La poma Esperiega és més tardana en la seva floració respecte de la resta de varietats. La seua recollida també es desenvolupa més tard i és la varietat que millor aguanta el fred, i la conservació dura diversos mesos sense necessitat de refrigeració.