Lliçó Inaugural curs 2014-2015 a càrrec de Carme Manuel i Cuenca

Ja tenim a la nostra web les fotografies de Dani Caparrós de l'acte inaugural del curs 2014-2015 a càrrec de Carme Manuel

L'Escola d'Adults de Torrent ha celebrat el seu acte oficial d'obertura del curs 2014-2015 amb la presència Carme Manuel, Catedràtica de Filologia Anglesa de la Universitat de València i experta en literatura nord-americana. El curs recentment iniciat compta amb una oferta formativa de 83 cursos i tallers, i la matrícula supera els 1.500 alumnes.

Un any més, l'Escola d'Adults de Torrent ha iniciat les seues activitats formatives i ha celebrat l'acte inaugural del curs. La conferència magistral inaugural ha estat impartida per Carme Manuel, catedràtica de filologia anglesa, especialitat literatura nord-americana, a la Universitat de València, i directora de la col·lecció «Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-americans». A més dels nombrosos articles que ha publicat sobre metodologia de l'ensenyament de l'anglès i els estudis crítics sobre diversos escriptors nord-americans, és autora d'una amplia bibliografia especialitzada i, així mateix, va publicar a 2013 la seua primera novel·la, “Llanceu la creu”.Carme Manuel va captivar al nombrós auditori amb la seua dissertació sobre la importància de la formació permanent i el paper rellevant dels mestres, i va fer una incursió històrica i literària en els Estats Units d'Amèrica i en la necessitat d'aprendre per tal de construir una societat democràtica, de persones lliures, quan va finalitzar la Guerra de Secessió en aquella nació i es va produir l'alliberació de milions d'esclaus que van entendre la necessitat de dominar la lectura i l'escriptura per a ser més lliures.

L'acte inaugural va comptar també amb la presència de la Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Torrent, Mari Carmen Benavent, la Presidenta de l'Associació d'Alumnes, Mati Dàries, i el Director del Centre d'EPA, Pepe Veiga. Tots tres van coincidir en remarcar la importància de la formació permanent en un món com ara l'actual, i en destacar la notable oferta formativa i sociocultural que desenvolupa l'Escola d'Adults de Torrent.

El curs ara iniciat té una amplia oferta formativa de 83 cursos i tallers, que inclouen la formació bàsica fins l'obtenció del títol de Graduat en Secundària, l'accés a formació professional i a la Universitat, l'aprenentatge d'idiomes i de noves tecnologies, i un ventall variat de cursos de formació ocupacional i d'oci. Més de mil cinc-centes persones s'han inscrit ja en l'oferta formativa, i continua oberta la inscripció en els cursos en els quals hi ha encara places vacants.