Acte inaugural curs 2017-2018

Mil tres-centes persones han iniciat ja les activitats en els 90 cursos i tallers programats

CARLES CANO I PACO GIMÉNEZ IMPARTEIXEN LA CONFERÈNCIA INAUGURAL DEL CURS EN L'EPA DE TORRENT


L'Escola d'Adults de Torrent ha celebrat el seu acte oficial d'obertura del curs 2017-2018 amb la presència de l’escriptor, professor i rondallaire Carles Cano, junt a l’il·lustrador Paco Giménez. El curs recentment iniciat compta amb una oferta formativa de 90 cursos i tallers, i la matrícula, encara oberta, és ja de 1.300 alumnes.

Un any més, l'Escola d'Adults de Torrent ha iniciat les seves activitats formatives i ha celebrat l'acte inaugural del curs. La conferència magistral inaugural ha estat enguany amb un format diferent al d’els anys anteriors, puix l’escriptor Carles Cano i l’il·lustrador Paco Giménez han desplegat l’escenificació “Escrivim i dibuixem”, un ventall de propostes sobre com es realitza una intervenció conjunta d’escriptura i il·lustració, que va captivar al nombrós públic assistent.
L’acte es va celebrar en el saló d’actes de la Casa de Cultura de Torrent, totalment abarrotat de públic, i va comptar també amb la participació de l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, la presidenta de l’Associació d’Alumnes, Mati Dàries, i el director del Centre d’EPA, Josep Veiga.  Entre el públic assistent es trobava una nodrida representació de totes les forces polítiques presents en la corporació municipal torrentina.
L’alcalde de Torrent, Jesús Ros, va remarcar el paper que l’Escola d’Adults de Torrent ha desenvolupat en favor de l’educació, la cultura i la convivència, destacant la incidència de l’EPA en la vida de Torrent en els últims 30 anys. La presidenta de l’Associació d’Alumnes de l’Escola d’Adults, Mati Dàries, va posar èmfasi en la participació de l’alumnat en la gestió i l’organització d’iniciatives en el Centre d’EPA i va destacar la notable oferta formativa i sociocultural que desenvolupa l'Escola d'Adults de Torrent.

Carles Cano i Paco Giménez van captivar el públic assistent recreant com es realitza una il·lustració al temps que es llegeix un text poètic. Primer començaren amb un Bestiari imaginari, inventant animals com ara el Moto-dril, el Caca-Dril, el Tele-Fant o l’Hipo-Fant. Il·lustraren també poemes a la manera de Vicent Andrés Estellés, s’inventaren un monstre brut i pelut i donaren veu i imatge a moltes històries més.

El curs que ara s’inicia té una amplia oferta formativa de 90 cursos i tallers, que inclouen la formació bàsica, des de l’alfabetització fins l'obtenció del títol de Graduat en Secundària, l'accés a formació professional i a la Universitat, l'aprenentatge d'idiomes i de noves tecnologies, i un ventall variat de cursos de formació ocupacional i d'oci. Més de mil tres-centes persones s'han inscrit ja en l'oferta formativa, i continua oberta la inscripció en els cursos en els quals hi ha encara places vacants.