TORRENT VA CELEBRAR LA FESTA DE LES CARNESTOLTES

Centenars de persones participen en el passa carrer i la berbena
TORRENT VA CELEBRAR LA FESTA DE LES CARNESTOLTES


Un any més, els carrers de Torrent es van omplir de foc, música i colorit per celebrar la Festa de les Carnestoltes, organitzada per l’Escola d’Adults i diferents entitats cíviques i culturals i patrocinades per l’Ajuntament.
El passat divendres, dia 9 de febrer, Torrent va viure la festa de les Carnestoltes. Centenars de persones van gaudir d’aquesta celebració que és ja una fita important en el calendari festiu de la ciutat.
Un vistós passa carrer va permetre gaudir de l’espectacle de correfocs que obria la colla de dimonis de Massalfassar, els degans de les colles de dimonis valencianes. La banda de música de la Unió Musical de Torrent va imprimir ritme carnavalesc a les diferents comparses que participaren a la festa. Més endavant, formava part de la comitiva la Muixeranga la Torrentina, que va participar molt activament a la festa realitzant diferents quadres plàstics que van captivar el públic present. La cercavila era tancada per la Batucada Cientambores, una vistosa i rítmica agrupació musical que va transmetre animació a tot el nombrós públic present al llarg del recorregut.
En finalitzar el passa carrer, la Colla de Dimonis de Massalfassar va oferir un espectacle piromusical a la Plaça Major, junt a la Torre musulmana. El diable, la serp o el drac rodejats de foc i fum varen sorprendre a totes les persones presents. Per finalitzar la festa, es va celebrar la berbena de Carnestoltes al pati del Centre Cultural Vora Sèquia.
La Festa de les Carnestoltes ha estat organitzada per l’Escola d’Adults de Torrent i diferents entitats cíviques i culturals de la ciutat, entre elles la Federació d’Associacions Ciutadanes (FAC). Per a la Presidenta de l’Associació d’Alumnes de l’Escola d’Adults, Mati Daries, "un any més, Torrent ha viscut amb intensitat la festa de Carnestoltes i centenars de persones han recorregut els carrers disfressades i han posat de manifest que som un poble participatiu".
Per a l’Escola d’Adults de Torrent, la celebració de les Carnestoltes és una activitat de convivència de gran importància, puix permet entendre, junt a unes altres iniciatives, que l’educació contempla els quatre pilars  que les institucions europees venen remarcant en els últims 25 anys: l’educació és aprendre a conèixer, aprendre a fer, aprendre a conviure i aprendre a ser.